Sleepwalker

Det kan vara så att våren kom idag. I såna fall tar jag emot den med öppna armar! Det var liksom något som kändes i luften, och det var varken snö eller regn :P Kanske var det Tilde som tog den med sig, hon var på snabbvisit över dagen och kikade in på jobbet, som el liten aptitretare liksom. H.G. trodde kanske att hon skulle kunna smita undan lördagkvällen, men du vet, DET FUNKAR INTE SÅ! Tack och lov :)

Trots vårens eventuella ankomst var jag sjukligt trött imorse. Ett tag fruktade jag att jag börjat med mina 02.00-uppstigningar igen, men hur många gånger jag än kollade så var klockan faktiskt 07.30. I mina mer stressade perioder i livet (läs; IB) vaknade jag av någon anledning alltid prick klockan två och trodde att jag skulle upp. Ofta hann jag både äta frukost, sminka mig och titta på klockan 100 gånger innan siffrorna på skärmen liksom kopplade till hjärnan och sa åt mig att det var fel. Efter ett tag lärde jag mig känna igen symtomen, så när jag inte kunde fästa ögonen blev jag alltid lite misstänksam. Men så har det varit hela dagen idag, så antingen är jag bara virrig eller så vaknar jag upp till en måndag imorgon, fast på riktigt.

Jag tror mig dock i alla fall ha jobbat idag, skänkt ett bidrag till Carolines insamling på http://www.svenskakyrkan.se/vatten/index.html#/insamling/LFNZ,  och ätit korv med bröd till middag. Det kallar jag en festlig dag!

Sunday times

Idag är en riktigt stereotyp söndagskväll, jag är trött och slö och nyduschad, så som det var förr i tiden när jag hade ett fysiskt aktivt liv ;P Enda skillnaden är väl att middagstid är lite senare nu, väntar på att laxen ska bli klar i ugnen.

Helgen har gått alldeles för fort, fredagkväll/natt spenderades med Nazanin på café 60 på sveavägen, jag älskar att man kan fika även efter 18.00 här :D Tiden går fort när man har roligt, plötsligt var klockan över tolv och vi hade fortfarande inte pratat klart. Hur funkade det innan tunnelbanorna gick dygnet runt?

Igår hälsade vi på i Josefines mysiga lägenhet och hade kalas med god mat och gamla bekanskaper. Min kropp bestämde att jag inte skulle med ut, man behöver mycket sömn nu när man börjar bli till åren :P Var heller inte så taggad efter ett antal högljudda diskussioner om klubbar, brats och bonusar. Världen skulle vara lite bättre om folk var mindre giriga, det är min fasta ståndpunkt. Jag höll mig dock långt borta från diskussionerna, var lite väl aggressiva för min smak. I övrigt var det mycket trevligt dock :)

Nu väntar en trevlig vecka med lite jobb och mycket efterlängtat umgänge med H.A. Grovis och Tildebarnet!

Hjalmar


Liv, jag förstår dig inte.

Våffeldagen

Jag hade bunkrat upp med våffelsmet, jordgubbssylt, vaniljvisp och allt annat som krävs för en lyckad våffeldag. MEN, mitt våffeljärn är spårlöst försvunnet. Borta. Min kväll är förstörd och jag är hungrig.

Ska jag ringa på hos grannarna?



Mannen i graven bredvid var inte hemma. Eller så ville han bara inte öppna, men något våffeljärn har jag fortfarande inte.

Ska jag ringa på hos min namne i porten bredvid?



Jag har nu snokat reda på var mitt våffeljärn kan ha tagit vägen, och det ser inte bättre ut än att det har hamnat på tippen. Buhä :( Jag har en tydlig minnesbild av hur jag packade ner det, men tydligen inte. Det var kanske inte världens finaste och modernaste ting, men det tjänade mig väl från IB-erans många våffelkvällar ända till nu, och innan dess också
pappa.  Stackars.

Jag sörjer med Desperate Housewives och Digestive till middag, imorgon ska jag träffa Nazanin på stan och shoppa våffeljärn!


Inför tunnelbaneguden äro vi alla lika

Det är bara att inse att det är först till kvarn som gäller om sittplatserna. Beroende på vilken sida jag vaknat på blir jag antingen irriterad eller full i skratt när medelålders tanter i päls och några för många guldarmband runt handleden högljutt gnäller för att ingen flyttar på sig så att de kan sitta. Ta en taxi eller byt till lägre klackar om det nu är så jobbigt. Jag flyttar mig gärna för äldre och småttingar som inte själva klarar att stå, men övriga får faktiskt tävla om platserna precis som vi andra normalbegåvade, oavsett om de råkar handla på NK eller inte.


Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt dessa idiotier heller. Vad är det för fel på folk?


Tredje helgen i Mars..

Det har varit en fantastiskt fin dag på Studenternas, om man ser till allt utom resultaten. Edsbyns svit blev bruten efter 5 år, men spänningen var det definitivt inget fel på. Linnea & Fia fick inte heller med sig några guld hem, men väl ett silver. Det är i alla fall bra för bandyn, som vi brukar säga :P
Jag ser att folk gottar sig allt dom kan åt att byn "bara" fick silvret i år, och så kan det väl vara. Det jag förundrats och fortfarande förundras över är att folk, istället för att lägga energin på att förbättra sig själva, väljer att fokusera på att hata de som är bättre. Vore det inte mer sunt att vilja bli så bra att man kan slå dem istället för att hoppas på att de ska bli sämre eller ha otur?

Hursomhelst har jag sannerligen blivit bortskämd två helger i rad nu, förra helgen av pappi med wallmans och hotellfrukost, nu av svärfar med bandyfinaler och trerätters :) Och jag bara tackar och tar emot!




Så här glada var vi innan finalen..  

        

Nu var det slut för den här gången, jag har en hemlig önskan om att veteranerna i aik tar en längre paus nu så att jag kan göra comeback nästa vinter istället ;)


Brännskadad

Här sitter jag och är handikappad efter att ha stoppat handen i ugnen. Inte så smart. Och ganska ont gör det också.
Men maten blir nog god, jag och älsklingen börjar bli ganska tajta i köket nu :) Idag vankas det kycklingpaj med fetaost och soltorkade tomater, hoppas det blir mumma.

Två lediga dagar med sol, det är ju extremt lyxigt! Hoppas det fortsätter så under helgen.  Jag och Vicke spenderade morgonen på tv4 och fick prova glass i tv, det kan jag stå ut med :) Tyvärr kanske de som tittade blev bländade av min blekhet och missade oss. Hursomhelst, som den glasskännare jag är valde jag instinktivt den "bästa" glassen, dvs den med minst tillsatser och färgämnen. Dessutom godast, eftersom det var en Ben&Jerrys :D

Det är något med Barcelona som lockar en tillbaka, jag blir mer och mer sugen. Framförallt när möjligheten finns att både plugga och ha praktik, med studiemedel. Som vanligt när det är dags att söka nya kurser blir det alldeles virrigt i kolan :P

Helloo

Det bästa med att bo ensam är att man kan sjunga för full hals när somhelst på dygnet. Jag har blivit inspirerad av gamla slagdängor som vevas runt på jobbets stereo och ska leta fram min gamla best of-skiva med Madonna :)

Jag funderar på om det ska vara musik på hemsidan sen, eller om jag ska skippa det. Det är ju roligt, men tråkigt om någon skulle bli bortskrämd, haha. Det måste ju passa till bilderna också helst.
Planerar en till plåtning med Johanna, nånting med lite galnare smink skulle behövas i min portfolio, det är ju inte min starkaste sida. Men skam den som ger sig innan hon provat!

Det finns sååååå hemskt mycket fina kläder nu, H&M är bättre än någonsin tror jag? Eller är det bara stockholms vårutbud som imponerar kanske, annars har ju gävle varit alternativet och det säger ju en del.. Inte deras flaggskeppsbutik direkt :P Lycko jag har fått värdecheck på mq också, det tycker vi om :)

Nu ska jag ladda hem lite god musik och njuta i soffan tills max kommer!

Core

Jag har tränat idag, tjoho! Jag och Josefine var och provtränade på Sats, coremusklerna kommer att lida av viss träningsvärk imorgon :) Men hemskt skönt att röra på sig igen!

Jag har insett att alla bilder inte går att klicka upp, varför har jag dock ingen aning om. Det finns säkert en logisk förklaring till det som man kan förstå om man är det minsta teknisk. Not me.

Pappa har nu dömt ut alla läckande rör i mitt badrum, ännu en sak som inte jag rår på. Jag kan ju inte precis ringa fastighetsskötaren :P Men jag antar att jag blir tvungen till att tjata på min hyresvärd igen, det vore ju tråkigt om nåt skulle krascha totalt och jag blir så kallad 'ansvarig'.

Nu är det söndagkväll, we all know what that means. Ciao!


Pics

Är precis hemkommen från en superb kväll på Golden Hits och "Lost in Las Vegas"! Pappsen bjöd med på supé och show och det blev verkligen en lyckad kväll :) Fantastiskt duktiga artister, skön stämning, god mat och, såklart, trevligt sällskap :) Tack för det!
Annars idag har jag hunnit lunchat med pappa&Helén också, samt sett Linnea, Fia och Edsbyns herrar ta sig till SM-final :) Det blir en formidabel dag på Studenternas nästa lördag!




Johanna har skickat bilderna från plåtningarna vi gjorde för någon vecka sedan, det blev faktiskt några som jag verkligen gillar. Det är alltid svårt att välja men här är några, som ni säkert redan sett i miniatyr;














Dock hittar jag alltid massor med saker som jag kunde ha gjort bättre och varit mer noggrann med, det är något man får ta med sig från varje plåtning. Några av dom här kan ju eventuellt vara början till portfolion, men där ska ju vara perfekta bilder.. Kan ni se vilka detaljer jag tänker på? ;P


Fotograf; Johanna Nyholm
Modeller; Linnea, Amy / Stockholmsgruppen
Makeup&Hår; Jag, såklart :)

Snö så långt ögat når...

Sorry för dålig uppdatering. Jag har varit i Falun och varit kär, nog för att där finns både datorer och internet men den där karln har inte tålamod nog för att inte vara i centrum medan jag bloggar.



Jag längtar desperat efter våren. Klimatförändringarna verkar ha tagit paus i år, såvitt jag kan minnas var det längesen det var så mycket snö, så länge?

Eller så är det bara så att jag inte har så mycket att hämta i vintern i år, storstäder har väl aldrig varit det optimala vintertillhållet, men framförallt - ingen bandy! Det känns riktigt tråkigt och tomt, speciellt nu i slutspelstider. Tack och lov är det mycket bandy på tv, just nu vsk-saik lagom till middagen :) Trots att ljusdal är rätt kassa just nu så finns det i alla fall en hel del ljusdalingar representerade i slutspelet, i alla lag utom byn faktiskt.



Jag anmälde mig på couchsurfing igår, och har redan fått en förfrågan från en fransman som vill komma hit och bo. Jag avböjde vänligt, jag befinner mig på studenternas och kollar SM-finaler nästa helg, och tur var väl det för jag behöver nog förbereda mig mentalt en liten stund till :) Redan bekanta som känner för en tur i Stockholm är dock varmt välkomna att hälsa på (Victoria!). Strellan ska i alla fall komma ner i veckan, så då blir vi hundvakter till världens sötaste valp :)



Cash-in, cash-out, Fasching?


Haallåå!

Det blev en helkväll med Josefine och Madde idag, det var nog precis vad jag behövde :) Kvällen började med ost och kex i Maddes nya lägenhet och slutade på Fasching, där jag kom ifrån alldeles nyss. En avslappnad kväll med gammal god soul och rolig mix av människor, det passar mig mycket bättre än brathäng på Stureplan. Det var dock tydligen så länge sen jag var ut och faktiskt dansade att jag glömde det viktigaste; skor som är garanterat blås- och skavfria. Det funkar ju fint med klackar så länge man bara ska stå och hänga och se allmänt snygg ut på tråkiga fancy klubbar (jag brukar inte lyckas så bra), men ska det dansas gäller annat!

En bra kväll var det i alla fall, det kommer vi garanterat göra om :) Och när man ändå varit uppe så här länge kan man lika gärna nattsudda lite till, brukar jag resonera. Så nu ska jag kolla coachsurfing, blev inspirerad av Maddes resa. Har fnulat på det där ett tag men inte riktigt vågat prova, men efter goda recensioner kanske det vore lite spännande ändå. Om jag lånar ut min bäddsoffa nu kanske någon vill ha mig som inneboende på Kuba inom en överskådlig framtid?

Efter jobbet imorgon vet jag en sak som ska göras, och det är städning av lägenheten! Resten får vara till på måndag, för på kvällen hägrar bara sängen och söndagsfilmen!

På återseende :)

Hej igen, Helg!

Tänk att dom kommer varje vecka, som klockan :P Jag skulle ha varit ledig i helgen och umgåtts med HG, men när det gick i stöpet kunde jag lika gärna jobba. Alltså ligger jag hemma i soffan ikväll :) Imorgon ska jag dock dejta med Madde och Josefine, förmodligen ska vi få dregla lite över bilder från NZ, Thailand, NY med flera. Moa har lämnat mig idag för två månader på resande fot i Asien, Helena & Emil är redan där. När åker jag?

Vi åker på påskafton, egypten it is. Det ska bli helt fantastiskt skönt! Den senaste veckans lokala väderprognoser  för stockholm har sett ut ungefär såhär;






Ser det inte roligt ut så säg? Dom har blivit tvungna att färglägga kanterna på landet i väderrapporten för att man ska se vad det ska föreställa under det gråa, haha.

Solen tittade dock fram en timme igår och då skyndade jag mig att knata till några olika träningsanläggningar. Herreminskapare vad dyrt det är att träna här! Men det vore väldigt skönt att komma igång igen. Men vem vill ha bindningstid på ett träningskort egentligen?

However, nu ska jag äta digestive och läsa på om Egypten :)


PR

Kolla in den här sidan och gräm er över att mitt namn inte nämns någonstans!

Gå till MTV's hemsida här!

Multikulturell

Hejhej!

Idag har jag fått prata spanska på jobbet :) En mexikanska och hennes dotter behövde plocka ögonbryn, det var faktiskt riktigt härligt att babla på igen, även om det nog kunde upplevas som lite knackigt, hehe :P Huvudsaken är väl att man försöker har jag hört? Det vore så fint att kunna prata flytande, jag kan inte låta bli att bli lite sugen på att flytta dit en sväng igen. Men den här gången får det i såna fall bli i någon liten och mysig by i dom södra delarna, där man inte kan göra annat än prata inhemskiska, surfa och äta gott :)

Har också hjälpt Vicke att intervjua potentiella au-pairer idag och således fått öva lite på den engelska vokabulären med :) Alltså borde jag nu sätta mig ner och sammanfatta intervjuerna, men med tanke på att middagen uteblev och jag har jobbat hela dagen såå, ja. Jag äter yoghurt och tittar på Victoria Silvstedt istället :)

Hej Helg!

Nu är i och för sig helgen slut snart, jag tog lite paus och ägnade min tid åt Max istället för bloggen. Men den har varit trevlig i alla fall, jag har jobbat men vi har också hunnit med buffé&melodifestival med Vicke och Patrik.

Mamma ringde igår och gjorde mig glad, jag ska få se solen i år också!! 
                                                                                                  
                                                                                                           
Kolla mamma, här kan vi bo;


 

 

Best beaches: Agadir, Morocco 



Jag åker gärna varsomhelst dit det är varmt, men Marocko vore häftigt :)


  





Så här kan det se ut när Helen Borg (makeupartist) och ELLE besöker Marrakech, helt okej tycker jag! Marrakech sägs ju vara en inspirationskälla för många stora designers och kreatörer, och man kan tydligen hitta både det ena och det andra på basarerna där :) Jag skulle gärna ta med mig ett mosaikbord hem, hur packar man det?

Vi vet ju alla vad det är för dag idag, jag väntar bara på att kycklingen ska bli klar och klockan 21.00. Söndagsfilm it is!

RSS 2.0