Klumpeduns AB

Hej Bloggen!

Idag har jag kommit försent till skolan, stukat ett finger och limmat ihop Malins ena öga. Dessutom glömde jag min iPod i Ljusdal när jag åkte igår kväll. Men det är ju en världslig sak, jämförelsevis med lågkonjunktur och börskrascher och allt vad det är. Snart blir det väl en ny depression i det stora landet i väst och så är vi inne på världskrig #3, vem vet?

Jag har i alla fall spenderat helgen i Hälsingland och det var bra. Jag tror till och med att jag blev frisk i samma stund jag klev av tåget i Bollnäs och andades in lite ren luft. Utan att stressa särdeles mycket har jag hunnit få massa kvalitetstid med Max, kollat på bandy och träffa lagkamrater och ledare i Edsbyn, ätit middag hos mamma, efterrätt hos Vickan och fika hos pappa :)
Som Caroline fått se bildbevis på har jag också bevittnat den nya, enligt vår mening 4 år försenade, gångtunneln mellan gärdet och centrum. Väldigt stilig och high-tech faktiskt!

Det var den helgen. Det dröjer till cupen innan jag har råd att åka hem igen, jag har nu 18 kr. på kontot :P

Jag har förutom alla klantigheter faktiskt gjort lite nytta idag också, har både dammat, dammsugit, gått långpromenad och tvättat. Därför tycker jag att jag nu med gott samvete kan sätta mig framför teven och förfasa mig över de så kallade Idolerna. I och för sig borde de väl ha kommit så långt nu att man kan få njuta istället, om det inte vore för reklamen och juryns snack osv som tar upp 90% av programtiden.

Jag hör själv ibland hur jag låter som en riktigt gnällkäring :)

På återseende!

R

Ge mig helg

Jag önskar att det var fredag idag och att jag redan var framme hos min max :) Har verkligen sett fram emot den här helgen hela veckan.

Fick egen nyckel och stängde själv på Body Shop idag, jag avancerar ;P

Annars har jag sminkat till en plåtning i veckan, gått igenom 1700-, 20- och 30-tal med mer eller minde entusiasm och jobbat två dagar. Veckorna går snabbt. Snart är det jul.

Coop Forum hade invigning här vid Telefonplan idag, det har jag och Moa väntat på. Vad vi däremot inte förberett oss på var hysterin bland de så kallade storstadsborna. Det var alltså kö påväg IN i affären. Ända fram till halv nio på kvällen. Jag menar, var är kriget? (Som Hannuksela skulle säga). Jag hade tänkt shoppa lite billig invigningsfläskfilé för 39 kr/kg., prismedveten fattig student som jag är. Jag har, till motsats från alla andra, inte fått någon lön idag. Den kommer med en månads förskjutning förstås. Inte oväntat men ack så tråkigt. Hursomhelst, jag orkade inte köa för att få
handla mat, så jag får väl fortsätta leva på något aningen mindre välsmakande kött.

Trevlig helg, på återseende!

R

ps. Jag vill förtydliga att jag alltså inte var suicidalsbenägen förra veckan, utan endast redogjorde för en sinnesstämning. ds.


.

Självplågeri. Jag är faktiskt inte så jävla dålig på det. Finns det något annat ord för självsadism?





Grattis till Caroline idag!

R

Sometimes, somewhere

Ibland blir jag så trött på mig själv. Jag tror jag har den identitetskris normala människor har på högstadiet/gymnasiet några år försent. Ni vet när man inte hittat sig själv än, inte vet vad man vill eller tycker eller borde tycka. Där nånstans är jag nu. Jag längtar inte hem, jag längtar inte bort, jag vill inte vara här. Jag känner mig tråkig men vill inte vara rolig.
Dessutom känns det som om jag bara skriver skräp på den här bloggen. Men det kanske är det den är till för.

Så här kommer lite mer värdelös trivia för er som trots allt läser.
Den här veckan har varit fullbokad, jobbade på sportia i tisdags och hade introduktion på Body Shop mellan ons-fre. BS känns riktigt bra, kommer bli kanonkul! Till att börja med är det bara helger men jag ska göra mitt bästa för att sno åt mig så många eftermiddagspass det bara går! Det blir långa dagar, i fredags var jag inte hemma förrän nio på kvällen och det är väl inget vidare roligt att ställa sig och laga mat då. Men, det funkar fram till jul, helt klart. Det är ju kul!

I torsdags hade vi prov med foto och världens vackraste Helena kom ner lite tidigare och var modell. Jag har inte sett fotona än men jag tror och hoppas att de blev bra :) Kan det bli så mycket annat med en så fin modell? Att hon och Moa dessutom gjort mat åt mig när jag kom  hem efter åtta och mat-o-sovklockan ringt för länge sen gjorde nog min vecka. Jag har ätit paj fyra dagar i rad nu :P Synd att jag inte hann träffa er mer, vi gick om varandra med er coldplaykonsert och min/mitt skola och jobb. Jag kommer ju hem nästa helg.

Hade planerat in träning i helgen eftersom det inte blivit mycket tid över för det nu i veckan och jag faktiskt på allvar tänker komma igång igen. Jag har börjat försiktigt med lite lätt löpning och det går segt, men det är i alla fall skönt att ha börjat i nån ände. Hursomhelst, förkylningen slog till utan förvarning på fredagkväll och sen dess har jag mest legat fastkilad i soffan med täcke och tofflor. Mamma tror att det är Stockholmsluften.
Det enda bra med det är väl att jag åtminstone börjat leta nummer och ta kontakt med några tänkbara fotografer inför trendveckorna som närmar sig alldeles för fort och är mycket ångestframkallande för min del. Jag skissar på ideer men vet inte riktigt hur jag ska slutföra nån av dem. Dessutom är jag påväg in i en av de välkända kreativa dalarna. Men jag ska fixa det ändå.

Så, ska ni till slut få se några fotona från skolan. Jag vill påpeka att det är bilder för mitt eget utbildningssyfte och inte med tanke på att dom ska visas upp. Med andra ord, jag vet att dom är b-iga, och jag hatar b-igt. Men här är dom.


       


Bilderna från visningen med Coulisse och fotona på Helena kommer senare.
Jag hatar att jag bara har ettan, tvåan och fyran och att ingen av dom visar film på söndagkvällarna. Vad är söndagskvällar till för liksom?
På återseende!

R

Touch up

Hej! Tänkte bara uppdatera lite från bussen till viken. Har gjort min första visning idag, Coulisses hårvisning, och det har varit grymt roligt! Lovade att vi skulle få bilderna sen så jag lovar att dom kommer på bloggen tillsammans med alla andra som jag inte lagt upp än :b men det har varit en lång dag så nu ser jag fram emot en mysig helg med lilla familjen och kalas :) för övrigt hängde lasse anrell av alla utanför salongsfönstret när vi sminkade, lite udda. Det var allt för nu :) på återseende! R

Tjugoårskris

Det var en fin födelsedagshelg. Jag kände genast på fredagmorgonen när jag vaknade i en alldeles tom lägenhet att jag då passerade tiden för då man firar sina födelsedagar med enbart glädje. Hädanefter kommer man bara bli mer rynkig och mer ensam ju fler år det går. Det är ju en rätt deprimerande tanke men den höll i sig ända fram till kvällen när Max och mammafamiljen anlände. Då utvecklade jag den till att jag i alla fall bara kommer att uppskatta dom jag har nära mer och mer för varje år också. Och det finns ju alltid anti-rynk krämer.
Jag har fått många fina och användbara presenter som jag ler lite åt varje dag :) Som idag har jag investerat i ett par trevliga sneakers från sneakers'n'stuff av skoslantarna jag fick.
Vi åt gott på italienska Dolce Vita med mammafamiljen, pappafamiljen och mosterfamiljen och den sjukaste servitör jag någonsin träffat. Han gick antingen på något olagligt eller var bara ovanligt trög och otrevlig. Det var i alla fall ganska obekvämt när han rörde sig runt bordet, vilket han gjorde alldeles för ofta.

I veckan har vi sminkat killar och övat på visningssmink, både Max och Patrik har fått vara offer med blandad entusiasm och resultat. Intressant har det varit i alla fall. Ska få göra en visning på fredag! Wohoo. Kommer bli grymt, men skapligt nervöst. Och kul. Och lärorikt. Under sena kvällen går bussen mot Sandviken och födelsedagskalas/inflyttningsfest, återförening för LF över en helg. Det blir kanoners, inte sant?

Max åkte hem idag, det är alltid lika jobbigt. Man får se till att sysselsätta sig noggrannt under dagen så att man inte får någon dötid att sakna på.


För er som undrar om jag har träffat på några kändisar i stora staden har jag nu nyheter; jag hänger i samma områden som Adam Tensta och tydligen också grabbarna i EMD blev jag varse idag. Har stött på allihop två gånger nu, EMD med en harem av tjejer med sig. De blev nog rätt förnärmade när jag hellre tittade på nya lägenheter på Söder än på dom. Men jag har ju aldrig varit mycket för boybands.

Det var allt för idag. På återseende, möjligen efter helgen.

R


Cashing

Hej där!

Mos har pikade mig i förrgår för att jag inte uppdaterat när det hänt så mycket på senast tiden. Läs; Moa flyttade in i fredags och det blev visserligen genast mycket hemtrevligare, men inte nog för ett helt inlägg ;P
Gårdagen samlade däremot några poäng i kategorin händelserik - Jag jobbar plötsligt extra på Team Sportia Pub. Bara tillfälligt men ändock tre dagars penningar och fler chanser vid behov. Det lovar jag att min skrala kassa kan behöva! Har gjort av med mer pengar än jag vill erkänna på bara dryga 3 veckor. Visserligen på saker som mat och hyra främst och visst smink och annat skolmaterial i andra hand, men ändock. Leva snålt var uppdraget. Stockholm är dyrt.
- Jag gick vidare i Body Shops rekrytering, tack och lov! Ska träffa en butikschef imorgon och hoppas få veta på en gång om jag får jobbet eller inte. Jag ringer dig efteråt HG!
- Insåg att jag på Sportia jobbar med en modell. Inte en hobbymodell utan en Nadja som jobbat för både Mikas och Stockholmsgruppen. Insåg när hon sa det att hon var rätt bekant. Jag är nu inte just så intresserad av modeller, Men - jag hoppas hon har några bra och billigare vänner som vill modella för min portfolio, tack!

Det var den dagen. Imorgon står alltså Body Shop, MakeupStores visning och jobb på Sportia på schemat. Sen är det äntligen helg, och inte vilken som helst. Jag blir ju trots allt tjugoåring på fredag! Familjerna och Max kommer och det blir italienskt och annat gott :)

R

RSS 2.0