Hufvudstaden och Vintern

De är ingen bra kombination, de två. Vi går mot en extremt deprimerande årstid här i huvudstaden, jag misstänker att den redan har fällt sina offer. Det är grått, dött, kallt och mest av allt, regnigt. Tur för mig att jag har så fullt upp med att jobba och gå i skolan att jag inte kommer hinna märka det.
Dessutom börjar julen närma sig och alla vet ju vad jag tycker om den. Ljus som glittrar, mysiga hemmakvällar med pepparkaksbak, glögg, julmusik och feel-good filmer pimpade med bjällerklang som bakgrundsmusik. Och dessutom nya julkollektioner av både smink och hudvård på Body Shop ;D
Love it!

Alla stockholmsbutikerna hade faktiskt julmöte igår, där vi gick igenom allt ifrån produkterna till tävlingarna och julstressen, kryddat med pepparkakor och glögg förstås. Det var riktigt mysigt, julkänslan kom krypande :) Jag tycker dock att Åhléns överdriver som redan klätt sina julgranar.

Har varit hemma en hel vecka på så kallat höstlov. Jag hade gärna stannat längre, skönt att vara hemma så länge man vet att man inte behöver bo där permanent :P Förutom det föredrar jag snö framför regnslask, och det är större chans att få det där hemma än vad det är här.

Max flyttar äntligen till sin lägenhet i Falun, kommer bli mysigt att komma dit och gosa in sig. Synd bara att det inte lär hända de närmaste 2-3 månaderna eftersom jag jobbar varje helg fram till jul och troligen en bit efter :P Jag älskar att vara på BS, men det ska nästan bli lite skönt att bli klar i skolan så att man kan börja jobba lite mer regelbundet, vara ledig nån helg och faktiskt hinna med lite plåtningar. Men man kommer väl sakna det när det är borta så det är ingen idé att klaga :) Trendprojektet går bajs för övrigt.

På återseende,

R

Ekorrhjulet

Ganska så snabbt så börjar allt snurra ganska snabbt. Nej, men det är ju alltid så att antingen händer inget eller så händer allt. Just nu känner jag att det är en himla massa att göra, det är plåtningar och trendveckor och jobb här och jobb där. Jag fick jobb på HM idag, det kan bli riktigt roligt. Hoppas det funkar bra att kombinera allting, som det känns nu springer jag fortfortarefortast runt, runt i ekorrhjulet. Som Caroline ;P Insåg också att nu när vi går in på trendveckorna på skolan så återstår sen bara lite fantasismink och annat småplock, sen är det som slut. Hemska tanke.

Imorgon väntar en plåtning jag stylat själv, och spenderat exakt hela dagen med att springa runt på stan och handlat rekvisita som jag räknar med att få lämna tillbaka efteråt :P Har säkert varit inne på 5 HM och 4 lindex + kappahl, twilfit, åhléns och cubus innan jag hittade ett par vanliga, riktigt vita strumpbyxor på barnavdelningen på den absolut sista butik jag orkade gå till.  Det genererade för övrigt i skavsår. Vi kommer att hålla till på Dramaten, det tror jag kan bli riktigt häftigt. Ska tydligen finnas en stol format större där som man kan klättra runt på, typ som i Byn med andra ord.
Här är några smakprov från plåtningen i söndags förresten;

  



Max har varit här i veckan, jag hatar när han åker. Jag älskar när han är här dock. Vi har bara umgåtts med varandra och haft det mysigt, önskar att det kunde vara så jämt. Men snart åker jag hem på ett minihöstlov och det förtjänar jag.

På återseende!
R


Om inget.

Jag har inte bloggat på ett tag. Jag har jobbat.
Det är rätt skönt att jobba, då slipper man bli påmind om att man inte längre har något liv, dvs. då man har svårt att fylla ut den tid som inte spenderas i skolan. Jag har insett att det mest beror på att jag inte tränar med något lag längre, det tar ju rätt mycket tid. Men det är ju lite sorgligt att man inte kan lyckas sysselsätta sig med annat. Egen träning går för fort, i alla fall om man inte orkar springa jävligt långt. Och det gör jag ju inte.
Istället följer jag Maria Wern, Oskyldigt dömd, Idol, you name it. Jag kommer dock aldrig att sänka mig till "Bonde söker fru"-nivå, neverever. Promise.
Det börjar närma sig trendveckor och plåtningar. Gör en plåtning med tre modeller på söndag, ska bli riktigt spännande. Lite nervöst, vi vet ju av erfarenhet att jag inte gör någonting särskilt snabbt och nu blir det jobb under mer eller mindre tidspress. Men den som övar han lär sig. Jag blir dock galen på folk som är sega med att svara på mail och allmänna beslutstaganden (känner någon igen det? Tildebarnet?). Ja eller nej, set a date. Inte svårare än så. Jag har iaf några idéer som jag hoppas få ner på bild på ett eller annat sätt.


För övrigt har jag bara några iakttagelser från de senaste dagarna;

- Varför måste alla barnvagnsmammor basunera ut för hela världen när deras ungar skitigt i blöjan? Det är faktiskt ingen som ens behöver upplysas om hur mycket bajs det luktar, för den har redan spridit sig på hela underklädesavdelningen och bland provrummen på Lindex. Lämna era bajsande barn hemma!

- Jag har drabbats av stockholmssyndromet. Jag har tappat all empatisk förmåga och vägrar ursinnigt och tjurigt att väja för folk som går på cykelbanan eller för möten i tunnelbanan. Här kan vi snacka armbågstacklingar. Dessutom åker stenansiktet på så fort jag överhuvudtaget närmar mig något som kan liknas kollektivtrafik eller middagsrusch på affären.

- Måste verkligen alla tjejgäng+utgång = pojkvänsbråk, spya på toan, nekad ingång pga fylla/ålder/utseende, splittring, osämja och borttappade mobiltelefoner/nycklar/människor.  Eller är det bara jag som inte förstår charmen i det hela?

- Jag börjar mot all förmodan lära mig att laga mat. Det är fantastiskt.

- Jag har fortfarande ont i fingret jag stukade för 1½ vecka sen.



Jag längtar verkligen efter att få en fast månadsinkomst som överstiger existensminimum. Det skulle vara ofattbart skönt. På återseende!

R


RSS 2.0