Valborgsborr

Hejhopp!
Nu är jag hemma i Hälsingeskogen igen, lokaltidningen är mer deprimerande än någonsin med varsel och nerlagda sjukhus, men vädret där emot är tiptopp och det är dessutom mindre pollen än i hufvudstaden. Precis perfekt alltså :)
Det är alltid skönt att komma hem, inte bara för att  jag får vara ledig (bara ganska jättemycket) men också för att det är så skönt att komma hem till Borrsjön, leka med Strellan och somna på altanen i eftermiddagssolen. Det tycker jag om :)

Har bjudit Vickiluringen på pannkakslunch innan hon drog till fjälls och tänkte fira Valborg med att grilla årets första köttbit och umgås med Helle som kommit hem från Asien! Förmodligen är hon snarare svart än peppisbrun, som vanligt. Vad blev det för fel på mig som brunhårig, som aldrig ändå lyckas bli lika brun som alla blondiner runtomkring mig? Jag knaprar till och med flera kilo morötter i veckan och ändå blir jag mest bara röd. Livet är orättvist.

Johanna ringde typiskt nog just den här helgen och ville att jag skulle sminka för en plåtning i Uppsala, hade varit grymt men hinner inte hem till stockholm och hämta grejerna för att sen åka tillbaka, tyvärr. Dålig tajming.
Istället ska jag mysa hemma, mysa borta och leta spegel på loppis :)

Trevlig Valborg!

Byta jobb, någon?

Idag var en sån där fin dag som hade all potential att bli bra, men som ändå inte blev riktigt sådär som man hade önskat. Det blev snarare en sån där dag då jag bara vill byta jobb till vad som helst utom det jag har nu, och det är ju synd eftersom det egentligen är ett rätt bra jobb. Jag är bara så trött på att vara säljare, det verkar så lockande att vara kontorsråtta ett tag, jobba 8-17 och vara ledig varje helg. Ja tack.
Men ,eftersom jag känner mig själv så vet jag ju också att jag skulle tröttna efter en månad och vilja byta jobb. Igen. Otåligheten är min ständiga följeslagare.

Jag har dock påbörjat projektet "Mysfaktor; KB" och inledde med ett besök på Ikea igår med systeryster och Patrik. Handlade tyger och kuddfodral för att tvätta bort lite av Janey och lägga till lite mer av mig här hemma. Nu är det ju ingen, inklusive mig själv, som riktigt vet vad som är jag, men jag har i alla fall bestämt mig för att Indiska är en mycket bra affär :) Dessutom ser jag fram emot att åka på loppisturné i Hälsingland i sommar, då ska det fyndas! Mest vill jag ha ett gammalt runt bord av järn med sirliga fötter som jag kan göra mosaikbeläggning på :) Och en fin spegelram att göra anslagstavla av, så hör av er om ni har nåt i gömmorna :P

På onsdag bär det av mot Bollnäs/Ljusdal för långhelg med ledigt, det ska bli verkligt skönt! Som vanligt har SJs tidtabell och mitt schema osynkat totalt, så vi får väl se när jag kan tänkas komma fram, om jag kommer fram överhuvudtaget. Men det är mitt mål i alla fall. Innan dess ska jag hinna med ett till gratispass på SATS med Josefine imorgon, personalmöte och jobb. Tur att jag blivit en hejjare på att packa både snabbt och lite! :)

Dagens reflektion

Det låter som att jag får jobba en hel del i sommar ändå, det är ju för väl om man ska kunna betala hyran :P Har några förslag på g till hösten också, så kanske den närmsta framtiden ukristalliserar sig snart :)
Faktiskt har jag också bokat in sommarens första brudmakeup, tyvärr inte genom mitt företag utan genom butiken, men wtf. Jobb som jobb :) Och erfarenhet är ju alltid bra!

Det är inte precis så att resor mättar, tvärtom. Nu vill jag bara åka bort ännu mer, som vanligt :) Tänkte mig en långweekend för att hälsa på Lovisa i Montpellier, ta tåget därifrån och få den begärliga dosen av Barcelona. Tåg- och båtluffa i Italien & Grekland, jatack! För att inte tala om ridresan till argentina med tjejerna på jobbet som vi spikade idag ;P Jag tror inte människan är gjord för att jobba mer än för att överleva egentligen. Konstaterade idag att ju äldre man blir desto mer ignorerar man alla signaler som djur naturligt ska följa som att äta när man är hungrig och sova när man är trött. Man kan nog säga att vi egentligen gör allting fel, vi människor ;P

Det var dagens reflektion. På återseende!

Home sweet food

Hallå!
Nu är vi hemma igen, utvilade och glada en liten stund till :) Det har varit en fin vecka i Egypten, med mycket sol, snorkling och lata dagar. Ryssarna infriade varendaste liten fördom om osmaklighet och fylla, underhållningasteamet aktiverade oss med "Hey Hey, It's a sunny Holiday!"-rörelser, andelen extremt överviktiga människor över 65+ var cirka 70% och allt var bara som det ska vara på chartersemester :)  

Jag kunde gärna ha semestrat en vecka till, jag trivs bra när det största problemet är om man ska sola vid poolen eller havet ;P Jag väljar dock alltid havet, så det är ju inte ens ett problem :) Maten däremot var ingen riktig höjdare, lite för hög magsjuke-faktor för att man ska kunna slappna av ordentligt. Hela familjen klarade sig dock bra jämfört med många andra som låg magsjuka hela halva veckan och fick dropp och annat läskigt. Men tacka vet jag svenska köttbullar!
Med mig hem fick jag en aningen mindre vit kropp, en halvrisig kista och fina sjalar som blev kvar på flygplanet :)

Väl hemma igen har jag redan hunnit jobba, fått ett trevligt mail från Linda om att jag ska få betalt i lite kläder sen jag assade på Rules by Mary-plåtningen och nästan blivit överkörd vid ett övergångsställe. Jag funderade helt allvarligt på om jag skulle anmäla gubbjäveln eftersom jag såg att han såg mig men ändå körde, men jag vet inte var man ska ringa så jag nöjde mig med att skrika och drämma matkassen i bilen.

Mitt mål den närmsta tiden är att få igång hemsidan, folk har börjat droppa in titt som tätt i butiken för att fråga om bröllopssminkningar, så det börjar brinna i knutarna om jag ska hinna sno några av dem :) Om ni skulle råka vara på g att gifta er eller vet någon annan som ska skrida till altaret så kan ni ju höra av er!



     

                

     

Hejdå!

Hej hopp, nu åker jag snart! Jag har packat, utan lista, gjort matsäcksmacka och köpt färdlektyr. Jag ser fram emot att inställa mig i mental koma och ligga platt i solstolen med Obamas memoarer i händerna :)

Hade det inte varit för mamma&berra hade jag varit tvungen att jobba hela påsken och det kan jag gott klara mig utan - idag hade vi 6 kunder på 3 timmar. Inte kul. När ska Sverige tagga ner och anamma resten av världens tempo? Vem i hela världen har akut behov av att shoppa på röddagar, när man kan göra det alla andra dagar året runt?

Jag tycker om fredagkvällar, jag tittar på Så ska det låta och får utlopp för mina +30-drag. Men vad i hela världen hade tönt-idol-ola på sig? Jag har alltid haft svårt för honom, framförallt när han har plyschbyxor a'la bumbimamma på sig. Blåa.

Nu ska jag somna till en film och ställa in hjärnan på ledigt :)

Up, up and away!

Här har det inte hänt mycket på ett tag. Den senaste veckan, eller 7 dagarna om rätt ska vara rätt, har sannerligen rusat förbi. Att ha besök av mina allra bästa var en höjdare, det skulle jag verkligen  behöva lite oftare. Sen dess har jag också firat systerysters födelsedag, blivit bjuden på middag hos trevliga kollegor och bråkat med grannen om tvättstugan (jag förlorade, men bara för att jag råkar bo olagligt!). Och nu sitter jag här med Winnerbäck och en middagsmacka och en nystädad lägenhet. När Lasseskivorna åker fram tillsammans med städningen vet man att det är vår, och att jag mår bra. Eventuellt med några spår av nostalgi, fast jag är ju inte nostalgisk längre.

Jag ser verkligen, verkligen fram emot en veckas semester. Även om jag inte tjänat ihop till den själv så är den välförtjänt tycker jag :) Jag har dock varken packat eller skrivit packlista, det är nästan så att man kan börja rita kors i taket. Jag försöker komma ihåg utan listor, vara lite mer spontan liksom ;P Kommer säkert ångra mig när jag inser att jag glömt något därnere. Men vi ska trots allt på charter, vad kan man behöva som inte går att skaffa där? Möjligtvis laddare till kameran, så den ska jag packa på en gång. Kanske får ni se någon bild under veckan, beroende på internetutbudet på hotellet.

 Glad Påsk!

Les tres

Three things I kind of love;

1: Att ha min lilla familj här - livsglädjen är säkrad för ett litet tag framåt!

2: Att mina bilder ligger uppe på Stockholmsgruppen! Kolla in Amy Z och Linnea B på Stockholmsgruppen/New Faces.

3: Att vi åker till Egypten på lördag! Jag packar bikinin, kameran och simfötterna.

Falun

Jag hade rätt, våren kom! Men jag åkte till Falun och kände på snön istället.

Jag är bara här över dan, åker tillbaka till hufvudstaden imorgonbittida och jobbar sent, men sen ska jag vara ledig hela helgen och bara umgås med Tilde och förhoppningsvis Caroline :) Jag har massor med planer som vi ska hinna med, ska äntligen gå på den där utställningen på nordiska och gärna hinna till stinsen och köpa glasögon, gå på musikal (dyrt!), äta god mat och baka kladdkaka, kanske gå ut, ja, ni vet. Som det brukar vara när jag har planer. Återstår att se hur mycket som hinns med, förmodligen ingen blogg i alla fall :P

Såg kenzas bilder för 'she store' igår, I believe I could do it better.. Men, då måste man visa framfötterna. Jag försöker få tid till det i höst.
Sommaren börjar så smått utforma sig, har 2 veckors semester i juli, en vecka tänkte jag spendera hemma med Strellan och Borrsjön och den andra i Varberg med Lisa och surfingkurs :) Om jag nu får som jag vill, det kan ju lika gärna bli en hel sommars ofrivillig semester. Jag och Max har i alla fall bokat Thåström+Ternheim i Sthlm 3 juli, dags att börja lyssna in sig! Dessutom räknar jag med ett flertal Skansen-besök, hoppas dom släpper artisterna snart!

Nu ska jag gå ner till Falun City, metropolen. Jag hittar bara dit så det är inte så mycket att välja på när max är i skolan, stackars mig ;P På återseende efter helgen!


RSS 2.0