The enemy in the kitchen

Jag har eldat kastrull. Igen! Det är tredje gången nu, minst. Den här gången skulle jag koka lite pasta till lunchlådan imorgon, men fastnade förstås i vardagsrummet med tv och dator som vanligt. Efter en timme började det lukta bränt, efter ytterligare en kvart började det koppla i min numer minimala hjärna. Nu ryker det mest i köket.

Förutom spisen har jag en till fiende, och det är kassan på jobbet. Sist bestämde den sig för att helt enkelt lägga ner helt, mitt i värsta jul- och lördagsruschen samtidigt som mina kollegor gick hem. Strålande. Idag lyckades jag spärra hela datorn innan vi ens hade öppnat och en halvtimme framåt. Ännu bättre. Tobbe, min hjälte i datavärlden, var ej kontaktbar, så vi fick helt enkelt köra iväg de första kunderna. Man kan sammanfatta det som en rätt misslyckad morgon.
Dock sålde jag faktiskt jävligt bra resten av dagen, så jag känner att jag kompenserat det ändå.

Mötte upp Josefine efter jobbet och gick på bio och såg "Vicky Christina Barcelona". Den var faktiskt bra, trots att Scarlett "Griet" Johansson hade en av huvudrollerna. Och ja, jag kände igen mig, jag fattade spanskan, och jag längtade tillbaka.

Resten av veckan har varit ömsom händelserik, ömsom tråkig. Var på Stockholm school of fashion photography's avslutningsfest på Spy Bar i onsdags, och där av alla ställen träffade jag på bröderna Haglund. Det ledde till att jag började prata med stylisten och började löst planera några plåtningar med dem (:

Ska också träffa en grymt duktig makeupartist på måndag som jag förmodligen ska få assistera i veckan, det verkar lovande. Förutom det ska jag på något sätt genomgå vad det känns som hundra säkerhetsutbildningar innan måndag, vi får se hur jag löser det. För imorgon blir det glöggkväll hos Fia och Billy, en sån bjudning har jag väntat på halva livet ;P

På återseende,

R


Starfucker

Äntligen har julmusiken åkt fram! Jag ska ägna kvällen åt att slå in julklappar och lyssna på Absolute Christmas och Peter Jöback :) Jag är i stort sett klar med julklapparna, har bara två stycken kvar. Men dom är klara i huvudet, så det är bara att handla. Värre är det med julklappar till mig, jag hittar nya som jag bara måste ha hela tiden :P Hittade äntligen ett par chinos i rätt modell och rätt prisklass som jag bara inte kunde låta bli att köpa. Men - ångesten kom utan fördröjning och jag blev tvungen att lämna tillbaka dom illa kvickt. Jag ska hålla min budget den här månaden!

Helgen har varit händelserik. Jag var inte så taggad på jobbet med filmfestivalen innan med tanke på att det var den enda lediga helgen på två månader och jag planerat att hälsa på Max i lägenheten jag fortfarande inte sett, men när vi väl kom ner till logerna i dansens hus och kändisarna började välla in kan man inte annat än att smittas av adrenalinet. Det är ju det här jag vill göra. Det blev en lång dag med mycket stress men så kul det är! Häftigt med tv-sänt också :) Det märktes att det var en större produktion än vi gjort innan, massor med folk och välkända ansikten och tack och lov mat till oss som jobbade, haha! Minglade en stund på efterfesten men var inget vidare pigg efter 12 timmar på stående fot, och inget vidare fräsch heller för den delen. De måste ha missat att slå på luftkonditioneringen i vår loge, så som vi svettades där nere. Insåg också att jag behöver investera i ett par representativa outfits för utekvällar, för även om jag inte är någon vidare partyråtta så är det trevligt att åtminstone ha något att ta på sig när man ska träffa potentiella arbetsgivare :P Fröken Isabella L hade faktiskt en fantastisk klänning på sig, ge mig den till nyår tack! Hon var för övrigt väldigt trevlig.

Har börjat prata med några bra agenturer och de låter försiktigt positiva, så jag hoppashoppashoppas att jag snart kan börja assistera och få vara med på riktigt! Det är ganska bra nu, jag ser fram emot julen :)

Jag ska dra mig tillbaka till julmusiken och laga lite laxpasta till middag, på återseende!

R


RSS 2.0