Fjälltur

Det skulle vara fler som skrev mer om inte varannat inlägg försvann vid publicering.

Funäsdalen - Ramundberget var platsen för föregående veckan, och vilken timing sen! Fantastiskt väder, fantastisk (ond) bränna, fantastisk skidåkning, fantastiskt härligt på afterski 1000, och fantastiskt fulla vänner. Så kan vi sammafatta helgen :)

The awesome 8 intog stugan mitt i backen och vissa började också inta alkohol redan 16.00 torsdag eftermiddag. Själv befann jag mig mestadels i backen på fredag och fick årets värsta bränna, och då menar jag bränna och inte brunbränna. Ajajaj! Skippade utgång på fredagen, kände mig inte på humör av någon anledning :P Försök sminka bort färgen på en tomat och förstå varför man blir osocial. Lördagmorgon kunde jag inte öppna ögonen på grund av sönderbrända ögonlock. Väldigt rutinerat.
Preparerad med dubbla solskydd, mössan nerdragen och solglasögon modell störst var vi dock redo att tillbringa dagen på fjälltoppen i strålande sol med Roger, Titti och Martin Stenmark. Det var ungefär flera år sedan jag fick så mycket frisk luft på en och samma dag. Sen tog vi sopsäcken som färdmedel nerför backarna hem och hade en kanonkväll med allt från liveband, möte med Herr Stenmark och hemburna fyllon. Tack för helgen :)

Den här veckan inledde jag med min första bilbesiktning någonsin. Eftersom dom har bra framförhållning på det där stället fick jag ett brev i veckan som upplyste mig om att jag hade 7 dagar på mig att besikta bilen innan den blev belagd med körförbud. Första besiktningstiden finns i juni. Men, Bollnäs är räddningen i nöden och hade en enda tid, imorse. Så jag tog med mig Bertil som moraliskt stöd och samlade vuxenpoäng, igen. Lilla pärlan klarade sig med en anmärkning och utan ombesiktning, och jag blev ytterligare några mentala år äldre. "Hur vuxen är du?"- testet påstår att min mentala ålder är 30.5...inte undra på att vissa kallar mig tråkig ibland.

Imorgon väntar Sandviken på mig, ska äntligen få träffa Eva och Caroline efter några om och men. Sen blir det sista aprilfirande, förhoppningsvis med flickorna och kanske en eller annan pojkvän.

På återseende!

                        

Äntligen

Äntligen, äntligen vår!
Som jag har längtat. Nu blir allt lite bättre. Lite finare. Lite roligare. Äntligen!
Vårkänslorna kommer med värme, cykelturer till jobbet, Winnerbäck, fotboll, sommarplaner och bra musik. Jag kommer ihåg euforin från förra året. 

Försökte styra upp en träff med delar av lilla familjen men det går i troll i den saken, eller snarare jobb. Men nu i alla fall 3/4 av oss på svensk mark, det är en klar fördel :) Roadtrip med Caroline och Winnerbäck i sommar, det ska vi väl åtminstone klara av!


Effektivitet är mitt andra namn

Så brukar det ju sägas förr i tiden och igår visade jag mig själv att takterna sitter i. Började morgonen med en otroligt viktig strumputbildning, ni anar inte hur mycket forskning och tekniska finesser som gör en bra strumpa! Väldigt fascinerande. Efter ytterligare ett antal astmaanfall nere i kaosförråden fick jag flytta upp i ljuset igen och skruva hyllor med en sladdlös skruvdragare, joråmensåatt. Coolt som fan, som vi brukar säga. Efter det rymde jag (innan chefen hann ändra min sluttid) för att träffa fransyskan som är hemma på påsklov, och det var hemskt trevligt :) Vi pratade om dittan och dattan i ett antal timmar innan jag begav mig till Stark för dubbla träningspass. Dessutom kom jag ihåg att fylla på pellets innan jag somnade gott. Som sagt, effektivitet var namnet!

Idag har det varit värre med den biten, men vad kan man egentligen förvänta sig när man vaknar upp till en dag med två decimeter nyfallen snö? Värdelöst. Så idag har jag strosat runt på jobbet, upptäckt att pengarna på kortet är totalslut och varit i ogjort ärende till Utvecklingscentrum. Och pratat i telefonen i några timmar. Det var den dagen.
 
På fredag kommer systeryster hem och hälsar på, och så blir det middag med Moa, Vickan och Lovisa, mysigt :) Lördag är det middag & fest i byn som väntar, äntligen lite glam i vardagen ;P

På återseende!

På flygande fot

Moa har fel och jag har rätt.
Det finns ju naturligtvis förklaringar till att jag inte skrivit i bloggen på några dagar, och det stavas jobb och out of town. Out of town means ingen dator, ingen dator means ingen blogg. Sådeså.

Efter jobbet i lördags drog vi direkt till Sandviken på 20+20+20-årskalas för the three T's, Thomas, Thomas och Tobbe. Där bjöds det på snacks, spice girls och nakenshower samt en viss dramatik. Men det var trevligt och framförallt mysigt att besöka Brednäsgatan igen! Söndagen ägnade vi på Kungsberget i vårsolen och mindes en dag för länge sen i Vemdalen när skidorna och Caroline gick skilda vägar, vilket är åtgärdad numer. Konklusionen av helgen är att vi behöver ses oftare. Verkligen!

Fortsatte mot Falun och myste runt där i några dagar, var på lager 157, mekade ofrivilligt med bilen, spelade fotboll och annat viktigt :)

Dejtade Olsojäntan idag som var hemma på besök, KB & Tildebarnet back in Bollnäs liksom. Kollade på IB2ornas utställning, hälsade på lärarna, kopierade betyg och blev bjuden på mat av favoritmattanterna som alltid är lika pratglada.
Nostalgi var ordet.

Om jag fick bestämma skulle jag låsa fast tildebarnet i mitt kök. Och Lovisa kommer hem på måndag, måste vi planera Frankrikebesök :)

Nu väntar jobb två kvällar i rad och innebandyutmaning mot Alftas innebandydamer imorgon, så räkna inte med mig på nån dag eller två!

RSS 2.0