Testplåtning 2

Det blev en väldigt sömnlös natt inatt, förutom att den från början var väldigt kort. Någon från porten bredvid mådde fruktansvärt dåligt och höll mig vaken i närmare en timme med vrålande och skrik på hjälp. Och jag menar fruktansvärt dåligt, med tanke på hur tydligt det hördes trots att det var från den andra ingången. Det tog mig en kort stund att fundera ut var och vad det var för nåt, sen spenderade jag ytterligare en stund åt att fundera på om jag skulle ringa polisen eller ambulansen. Ambulansen kom dock ungefär i samma veva som jag bestämde mig för att jag borde ringa, så det blev lugnt till slut.

I alla fall, upp 05.30 skulle jag, oavsett antal timmar sömn, upp för att plåta och såhär blev det;



Fotograf: Johanna Nyholm, Modell: Linnea B, Stylist: Jennifer W, Makeup&Hår: Jag :)

Jag tror bilderna blir kanon, dom är redan fina och sen Johanna pillat lite med retuschen blir dom ännu bättre :) Och då lyckades jag ändå börja dagen med att klämma fingrarna - dom gör fortfarande ont!

Har hämtat kläderna hos Ida Sjöstedt idag också, det blev en kappa och en skjortklänning size;tält, ni kanske får se bilder sen :) Nu, duschen!

Beeep

Sitter hemma i soffan och kollar på Mästarnas Mästare, dagens första utmaning är beep-testet. Är det någon mer än jag som minns ångesten?! Usch. Men det skulle ha varit intressant att testa sig efter galna Lars fys-sommar, den hösten var min bästa formtopp hittills :P

Imorgon var min enda sovmorgon, då ska jag kliva upp 05.30 för att göra en plåtning. Smarta jag. Jag har redan försovit mig 1/2 dagar den här veckan, mobilen får nog ligga på behörigt avstånd från sängen imorgon..
Det blir någon typ av pojkvännens skjorta-bild, det är allt jag vet så långt. Jag kan inte komma på vilket märke som haft otroligt snygga såna bilder, tror att det kanske var Calvin Klein men det är väldigt mycket naket av Ljungberg som kommer upp om man googlar det ;P Återstår att se om vi kan konkurrera med dom!

Testplåtning

Det har snöat mer än 2 dm på ett dygn här, jag gillar egentligen snö men inte när man två dagar tidigare njutit av våren som gluttade fram. Och definitivt inte är man blir tvungen att släpa runt på rullväskan i den! Och det måste man ju när det är plåtningar på g, som igår. Det blev en lång dag, men jag tror att det blev två eller tre bilder som jag kan använda till portfolion så småningom :) Så här ser smakproven ut, oredigerade;


 





Det var alltså en testplåtning med Amy från Stockholmsgruppen. Alla bilderna är inte riktigt i min smak, men fotografen var duktig så vi ska förmodligen jobba ihop igen på onsdag. Även stylisterna var sköna så dom ska hjälpa mig och Hanna på nästa plåtning vi gör.

Resten av helgen har jag spenderat hos systeryster i Huddinge, vi har kollat på melodifestivalen och slappat, det är lagom på en ledig helg tycker jag :) Nu är det söndagsfilmen som hägrar, äntligen! Det är det bästa med söndagar, idag tillsammans med fruktsallad, vaniljyoghurt och digestivekex :)

Plåtning

Jag satt just och kollade biljetter till Falun i helgen när Johanna Nyholm ringde och erbjöd en plåtning på lördag, jatack :) Tack Malin för det! Synd bara att jag ganska ofta känner mig som världens sunkigaste flickvän som alltid prioriterar jobb först. Men det kanske bara är att inse att jag är en självisk jävel som alltid väljer mig först ;P






Tidigare idag har jag tampats med dammsugaren, den är från tidigt 50-tal och påminner om en överdimensionerad leksaksmus, ni vet sådana som katter brukar ha, fast gigantisk.

Annars har dagen mest gått ut på att fika med Linnea och må illa. Vi skulle prova muffin bakery, dom sägs ju ha sveriges godaste muffins, men jag vet inte riktigt jag. Vi delade på en med blåbärs- och cheesecakesmak (storleken var det definitivt inget fel på) och den var väl god, men inte världsomvälvande på något sätt. Att jag mått illa resten av dagen kan möjligtvis ha påverkat uppfattningen, men jag ska låta det vara osagt om det var muffinens fel eller inte.

Jag genade genom PUB när jag skulle möta lillan för att slippa undan lite av kylan, jag har inte varit där sen dom började bygga om undervåningen. Helt ovetandes sprang jag rätt in i MACs nya foundation Studio Sculpt som tydligen redan kommit. Det var ju inte alls särskilt länge sedan jag la en hel hög med pengar på deras (numer) förra foundation som lanserades i sverige, men den nya kändes mycket härligare i konsistensen. Det är ju lite bittert. I och för sig skadar det inte att ha några av varje :)

Nu väntar snart sängen. Den skulle behövs piffas till lite för att få den där riktiga myskänslan, så jag funderar på att hänga upp lite tyger och sånt. Skulle behöva en mood- eller inspirationboard också, men jag får inte göra hål i väggarna här så det kanske går att fixa med tyg också. H&M har just lanserat sin hemiredninglinje, det fanns en del finfina grejer där faktiskt, så jag blev lite inspirerad :) Har också börjat fnula på hur hemsidan ska se ut, tänkte jag skulle övertala Patrik att börja med den så smått medan jag samlar på mig bilder. Då får man ju liksom en anledning till att skynda på :)
Allt som kostar pengar får dock vänta till i mars när ekonomin börjar stabilisera sig igen efter förskjutna löner och annat tråkigt :P Godnatt!

Postservice

Så har äntligen posten kommit till rätta, efter många om och men. Jag har fått användning för de detektivtalanger jag övade upp som liten Kitty Drew-fantast idag kan man säga. Kusligt nog bor det en till Rebecca Svensson på Barrstigen i Bromma, trappuppgången bredvid för att vara exakt, och hon har glatt ovetandes fått avier i tid och otid från posten som egentligen ska till mig. När jag äntligen lyckats bena ut det och hämtat vad jag trodde var paketet från mamma blev jag lite fundersam när det låg visitkort i påsen istället. Det var i och för sig också bra men det betydde ju att ett paket fortfarande var på villovägar, så efter ytterligare en timme lyckades jag lista ut vart det hade tagit vägen också. Men nu sitter jag i alla fall här och smaskar alla hjärtans dag-choklad från mamma :)

Jag har fått mycket frisk luft med promenaderna till och från postkontoret, så det är ju positivt. Annars har jag ätit lunch med Josefin och lagt in mitt CV på SVT. Tänkte besöka Nordiska Museet ikväll och titta på utställningen Modebilder (från 1940 till Idag) och Fair Fashion? Det är tydligen tema Mode på onsdagkvällarna framöver, det låter trevligt :)

Gissa vilken som är äldst :P


  foto Peter Mårtensson

Foto: Peter Mårtensson

  "Jean Patchett with Map" by Louise Dahl-Wolfe 
                                                     
Foto: Louise Dahl-Wolfe

Elaka troll

Idag är jag trött på människor och på serviceyrket. Hur i hela världen kan man ha mage att ringa och bråka om missnöjet med en GRATIS present man fått när man handlat? Hur kan man få det till att det är mitt fel att en produkt utgick för fem år sedan? Jag var 15 och skulle välja till gymnasiet då. Det var alltså inte mitt beslut. Blä. Ibland vore det skönt att ha ett jobb där man bara behöver vara beroende av sig själv, typ "Jobba snabbt och effektivt = var ledig och nöjd när du går hem" istället för "vänd ut-och-in på dig själv och låt kunderna utnyttja er allt dom kan = ändå missnöjda kunder".

Men, så är det ibland. Nu är jag ledig två dagar och det är skönt, imorgon ska jag laga lunch med josefin och sen kika på utställningen av modebilder på Moderna Museet. Kanske besöka ett gym. Leta rätt på Alla Hjärtans Dag-paketet från mamma som har kommit på villovägar. Leta nytt jobb?

Rabattatabattan!

Idag har jag fått mitt nya rabattkort från FACE Stockholm, det tackar vi särskilt för! :) De har faktiskt väldigt trevliga rouger om inte annat, som man kan plocka ihop egna paletter av. Det kan man på MAC också men där är det värre med rabattkort tyvärr :P  Den här gången blev det i alla fall på 30%, lite konstigt att man får mindre rabatt när man jobbar på riktigt jämfört med med när vi gick i skolan och hade fyrtio. Men dom kanske tänker att man handlar upp sig ordentligt medan man pluggar...jag kan säga att så är det alltså inte! Usch, vad det var tråkigt att leva fattigt. Jag är i och för sig inte så tät nu heller men jag kan betala hyran i alla fall :)

I veckan är jag ledig både ons-tors och helgen, det är lyxigt. Planen var att jag skulle få assa Helen i veckan men det funkade inte eftersom plåtningarna blev flyttade ifrån stockholm, så nu ska jag ägna tiden åt att träffa bland annat Josse, jacke och lillan, mycket trevligt det med förstås :) Dessutom ska jag kolla in något gym här i närheten (kors i taket!) och se om det är värt att spendera marslönen på ett träningskort. Flåset skulle säkert tycka att det var en fin idé.



 FACE Stockholm News No. 1    
      

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Kollakolla vad jag fick i inflyttningspresent av den undersköna H.A Grovis! Hon vet vad jag vill ha hon, trots att vi tycker olika om allting :) Hon är snyggare än någonsin också, min vän.



  



Igår var det alla våra arma hjärtans dag, jag firade med att jobba. Men min älskling överträffade sig själv och överraskade mig med det här när jag kom hem;




 



Resten av kvällen spenderade vi med "The Wrestler" på bion, den var rätt bra. Efter all superkritik trodde jag dock att den skulle vara ännu mer gripande. Men helt klart värd att se!

Vi packade ner butiken i Solna i kartonger idag, det är dags för renovering. I och med det kunde jag fylla på Body Shop-förrådet här hemma med allsköns väldoftande grejjer, som kan matcha den nya fina tvålen :)

Som en sista uppmaning innan jag återgår till söndagsfilmen och mys med Caroline tänker jag bara säga att jag tycker att alla ska byta startsida till www.godstart.se och ge en slant till någon bra organisation varje gång ni är ute och surfar!


I mitt badrum...

...Vill jag ha såhär fina grejjor;
Hansen & Co - endast högklassiga produkter   

Jag har alltså kikat på lite heminredning idag, det finns massor av fina tvålar och sånt man kan ha mest bara för att titta på i badrummet :) Jag tänkte försöka göra det lite mysigt där nu när jag har badkar och allt.
Jag borde ju egentligen handla på TBS för lojalitetens skull och för att tvålarna är grymma, men flaskorna är ju faktiskt inte lika fina! Tänkte släpa med mig Max på NK imorgon istället och flanera lite bland alla fina dofter och burkar :)

Nu väntar jag bara på att han ska komma hem med bakpulver så att vi kan baka scones till kvällsfika!


Fåfängan


Jag hälsade på Sara idag på skolan för att hämta mina glömda inneskor och få lite tips om jobb och framtiden. Vi konstaterade att fåfängan härskar i vår bransch, vilket kanske inte var något nytt, men det är lite tråkigt att man bedöms efter klädstil snarare än efter kunskap och begåvning. Kreativitet är detsamma som att ha så konstiga kläder som möjligt, och mest udda vinner! 
Själv tycker jag att alla dessa alternativa söderkisar blev astråkiga i samma veva som dom skaffade likadana åttiotalsbrillor,  började lyssna på indie och använde snortajta jeans/tights till kängor med pösig tröja och omatchad sjal över. Det är vad jag tycker. Men så är jag heller inte särskilt arty och inne ;P
Hursomhelst, tanken har slagit mig att jag kanske borde göra någon drastisk förändring och bli lite mer arty jag också, skaffa mig ett varumärke liksom. Men det är nog inte riktigt min grej, så jag vet inte om det skulle funka.
Men, om jag skulle göra det skulle det kunna bli ungefär såhär;

     

Ja, så extrem är jag. Inte. Fast tänk er den hårfärgen i helkrull, inte bara halva håret. Jag har ju alltid drömt om att ha afro!
Egentligen letade jag i och för sig en bild med riktigt superduper-vit-blont hår, jag har en liten hemlig dröm om det. Jag hittade dock ingen bild, och tyvärr så lär jag nog inte passa något vidare i det heller, min lite gul-rosa hudton skulle nog skära sig :P Tacka vet jag olivfärgad hy, det passar till allt. 


Inspiration

Efter en dag som känts väldigt lång är jag äntligen ledig i två dagar, det känns utomordentligt skönt faktiskt! Imorgon ska jag ta sovmorgon och kanske inviga badkaret för lite vardagslyx innan max kommer. Jag misstänker dock att det kan innebära problem med tanke på att inget annat i mitt 'nya' badrum har fungerat särskilt bra hittills, idag strejkade också toan. Tur att moa var på besök och kunde fixa det :)
Funderar på om jag ska slå en pling till Linda eller Helen och höra om dom inte har några jobb nästa vecka som jag kan vara med och assistera, det vore bra att göra det lite oftare.

För övrigt skulle jag också gärna bli inbjuden till Mac's inspirationskväll med Terry Barber, det skulle vara helt okej! Bara så ni vet till nästa gång, liksom. Jag behöver öva på att vara lite mer extrem, lite inspiration till det skulle inte skada. Jag fnular dock på några idéer som jag ska övertala Hanna att fota sen, så ni får se :)

För övrigt kollar jag med ena ögat på "Victoria Silvstedt; My perfect life" på fyran (ja, jag har fortfarande bara svt & 4:an), hon besökte Bollan i dagens program, det är mycket spännande. Därifrån får man inte direkt mycket inspiration, haha.
Men nu, läggdags!


mac-hello-kitty-main-21        Så här kan inspiration från MAC se ut...


Multitalent

Den första ensamma kvällen i nya lägenheten blev sådär bra. Jag blev tvungen att plocka fram mina rörmokeri-talanger eftersom avloppet i duschen strejkade. Det var alltså första gången jag duschade här, jag har jobbat hela dagen, och jag hade inte ätit middag vid översvämningstillfället - ni kan föreställa er hur det osade i badrummet.

Annars känns det bara fint här, mamma&berra hjälpte mig att flytta i helgen och med sig hade dom förstås Strellan, min lilla goding :)     

 

På onsdag är jag ledig för första gången på två veckor, tjoho!


Smakprov

Gå in och smygkika på några av bilderna från plåtningen med Kenza och Hanna på  http://hannabjorkstedt.blogg.se/!

Mina vänner B&J

En Ben&Jerry's per da´ gör magen gla´!

Det är min helg det. Jag ser fram emot att se bilderna på Kenza när Hanna är klar med dom, hoppas på att det blir något att börja bygga en portfolio med :)





RSS 2.0