Slashas och trasdocka

Snart är vi bostadslösa. Det blev vi brutalt påminda om igår när vi kom hem till en hall full med lägenhetsaspiranter. Vi insåg samtidigt att våra omintetgjorda planer att städa på förmiddagen hade suttit fint i det läget, med tanke på att lägenheten just nu befinner sig i sitt minst representabla skick. Det blir lätt så att när man delar ett utrymme på 8kvm utan förvaring, då kan en eller två prylar lätt förpassas till golvet. Eller det gemensamma vardagsrummet. Eller köket eller badrummet eller hallen. Shit happens (internationellt uttryckt). Så, vi bestämde oss för att det var dags att sluta vara såna slashasar, och därefter satte vi igång toastjärnet och placerade oss med Desperate Housewives-boxen i soffan :)
Det är där vi har tillbringat de senaste kvällarna och morgnarna. Dagarna går lite på tomgång i väntan på lägenhet, och letandet efter skola väntar på lokalisering av lägenhet. En ond cirkel skulle man kunna säga, eller handlingsförlamning, pick and choose. Hursomhelst börjar vi bli rätt rastlösa, och som dom flesta vet så är duschen den klart bästa terapin, oavsett problem. Väl där fylldes energilagren på och helt plötsligt befann vi oss båda på ett informationscenter om kommunala skolor som vi letat efter länge. Nog för att spanskan har förbättras under dessa veckor, vi lever länge på berömmet av mannen i charken häromdagen, men vi inser trots allt att det nog skulle vara passande med lite skolning :p Den i övrigt mycket torra mannen i informationsdisken blev hastigt och mycket lustigt vår bästa vän när han upplyste oss om att dessa kurser dessutom är gratis :) Till skillnad från övriga som kostar runt 15000. Det skulle jag kalla överpris.

På tal om beröm igen så var gårdagen en mycket bra dag :) Återvände till banken igår för att hämta ut bankkorten som vi väntat på, och det första vår bankkvinna säger är att vi blivit bruna sen sist. Det värmde naturligtvis :) En bidragande faktor skulle ju dock kunna vara vitheten vi bländade folk med första veckan, vad vet jag. Men eftersom vi också avancerat från metron underground till buss och apostlahästar overground så fick vi också äran att hjälpa en stackars turist att hitta hem. Annat är det med oss världsvana Barcabor ;P A-K har gett mej det nya namnet Rebecca "GPS" Swenson. woho. Ett av de mindre bra släktdragen jag lyckats undkomma alltså :) Hursomhelst tyckte turisten i fråga att vi var grymma på engelska - "ingen accent alls!". Men så var han tysk också.

Vuxenpoängen bara rasar in förresten, senast var det alltså bankkort och försäkringskassa, nästa är facket. Allt är så billigt och bra här, skatten ligger på 8% och fackavgiften är enstaka 100 svenska riksdaler. Utlänningar som vi är får vi också 800 fina fiskar i språktillägg. Vinstaffär med andra ord. Sammanlagt med vuxenpoängen skulle man nästan kunna se sig själv som rik, rent hypotetiskt sett :) Rik är ju nåt som vi inte blir på jobbet i alla fall, det är tråkigare än någonsin. Och då har det inte ens gått 2 hela veckor än, enligt A-Ks brutala ärlighet. Själv gick jag omkring i tron om att vi nu jobbat i 3 veckor och att det snart är legalt att säga upp sig. Men tji fick jag. I helgen är det dock operation Spanskt CV som står på planeringen, en utmaning med tanke på det begränsade ordförrådet, men vi ska nog kunna snickra ihop nåt.

Det blev ingen utgång förra helgen, alla är naturligtvis chockade. Men vi gör ett nytt försök ikväll och ser hur långt vi kommer :) Förutom det hoppas vi på havet och skulle vädret svika oss tänkte vi faktiskt bekänna färg som turister en stund och kolla på lite sevärdheter här omkring. Det närmaste vi har varit hittills är metrostationen Sagrada Familia ;P Kanske tar vi oss en tur med turistbussen till och med, för att verkligen leva ut den nya rollen. Det finns ju faktiskt shoppingbussar i den här staden också, tro det eller ej. Lagom farligt. Vi får se var vi hamnar, jag påminner mig själv varje dag om att det snart är en ny hyra som ska betalas, förmodligen innan den skrala lönen betalats ut dessutom. Faktum är att vi med viss medvetenhet hållit oss borta från Ramblas den senaste veckan, men det är inte lätt för två unga damer med habegär att hålla sig i skinnet när affärerna lurar bakom varje krok.
Just därför bör jag nu återvända till jobbandet en stund, närmare bestämt 45 minuter till, och sen ska vi njuta av helgen. Gör likadant där hemma, återstår att se om nätet tänker fungera i helgen, det är lite si och så med det. Grannen som betalar kalaset verkar vara negativt inställda till oss av någon anledning :P
Annars är jag tillbaks här på måndag, och mobilen finns ju alltid till hands :)


Kommentarer
Postat av: Moa

vet inte vad ditt smeknam riktigt innebär, men om jag ska vara den som läst många geografi kurser på hög ångenivå så måste jag besserwisst säga att det digitala hjälpmedlet vid navigering benämns - GPS
:) slick

2007-07-21 @ 00:05:34
Postat av: KB

R:et står ju för Rebecca naturligtvis ;P haha. näe, men du har väl rätt. Ånge var en riktig skola det!

2007-07-21 @ 02:21:08
Postat av: Mamma

Äntligen skriver du igen, det är underbart...har fått mig ett litet skratt igen. Men du...jag förstår inte det där med släktdragen, själv har jag vimsat runt i Stockholm några dagar som en levande GPS.
Var på Roddan igår..riktigt bra! Men det är nästan så att största behållningen är att titta på folk..tänk vad många sorter det fnns!!!

2007-07-21 @ 11:34:16
Postat av: Moa

Aah! Lika logiskt som KB då.. ;;P

2007-07-21 @ 17:11:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0