Rapport från Barca City

Livet leker i Barcelona, nåt annat kan vi inte påstå :) Det har varit full rulle sen ankomsten igår, men så går det på räls också :b
Jag har alltså gått och blivit sambo på riktigt, eller kombo i vart fall :) Anna-Karin och jag och David, 23. Vilket järngäng! Han är halvdålig på engelska, vi är heldåliga på spanska, men kul har vi ändå :) Lägenheten är fin, området är bra, allting är bara bra. Det finns så mycket att berätta så jag vet inte var jag ska börja.
Shoppingen är underbar i alla fall, det har vi redan kollat in!!
"Äntligen!", som Gert skulle ha sagt. Äntligen boende i en storstad, där man faktiskt kan gå utanför dörren och köpa det man vill ha utan att behöva åka x-tåg (inklusive dyra biljetter, förseningar och avbruten sömn för bussbyte) i två timmar för att hitta till exempel anständiga underkläder, eller valnötter för den delen. Dock har vi ju båda vissa fetischistiska drag, och med tanke på den något begränsade tillgången till pengar så håller vi hårt på regeln "se men inte röra". Schampo & balsam var dock något som kändes behövligt (fick ju packa ur mitt på Skavsta på grund av en något för tunga väska..), framförallt efter en något svettig resa igår, och på något sätt lyckades jag (omedvetet, faktiskt!) idag inhandla hårvård för 400 riksdaler. Spräckte budgeten redan där med andra ord :P

I övrigt är flytet alldeles underbart med :) Fruktaffären, metron och en dansskola ligger alldeles runt hörnet, och den enligt rykten bästa språkskolan råkade vi springa på av en händelse ute på promenad, nästan runt hörnet den också. Det finns till och med fullkornsbröd i affärerna, lyckan är gjord :) Det tog oss en stund att klura ut hur gasspisen fungerar men vi har till slut lyckats tillaga kulinariska måltider som pasta med pesto ;P Ugnen är dock fortfarande ett stort mysterium. En liten hållhake på språk-kursen dock är att den kostar 10000, vet inte var det ska få plats i budgeten :/ men att det behövs är tydligt, som ni märker längre ner :P

Hälsade på jobbet idag och träffade cheferna. Massa unga människor som tillsammans med oss ska kränga ComHem så det står härliga till :) Jobbet låg för övrigt precis bredvid ett gigantiskt köpcentrum med massa roliga butiker, på gott eller ont skulle man kunna säga ;P
Dagens höjdpunkt är besöket på la Rambla och The Phone House för inhandlandet av spanskt telefonkort. Vi tycker själva att det gått över förväntan att göra oss/bli förstådda, men efter många om och men och våra ambitiösa försök att göra oss förstådda blev vi besvarade med "tu espanol es muy mal!" - Din spanska är mycket dålig. Tack för den, efter 1½ dag! Men med tanke på att han var den minst begåvade man vi träffat hittills och att han enligt egen utsago inte kunde ett ord engelska så lät vi det passera. Med teckenspråk, knagglig spanska och en del engelska fick vi till slut ett varsitt kontantkort - "Happy móvil, Don't worry be happy!" - som ska vara förträffligt att ringa hem till Sverige med. Nästa problem visade sig dock vara att att vi också skulle aktivera kortet, på plats i affären. Vi kan säga att det uppstod ett kommunikationsproblem, ni IB-elever vet vad jag menar. Efter diverse turer och en lång konversation mellan butiksbiträdena där vi enbart uppfattade ord som "Sueco" (svensk) och "loco" (galen) har vi nu ett varsitt inaktiverat kontantkort här hemma, lämnade åt sitt öde i våra ensamma händer. Ni lär märka när vi fått igång dem :)

Sängen kallar efter en lång dag med trötta fötter. Imorgon ska det köas i cirkus 4 timmar, allt för att bli äkta invånare i Spanien :P Det är NIE-nummer som står på önskelistan, och vi är tydligen inte ensamma om att söka sådana. Så det är morgondagens projekt, sen har vi blivit beordrade av våra arbetsgivare att njuta för fullt i helgen, innan allvaret börjar på måndag :)
Ha det bra därhemma, och mina älskade skolkamrater och vänner; 14.45 imorgon är inte världens ände, det är bara som det känns. Som vi konstaterat i en annan blogg för inte alltför längesedan: Faller vi så faller vi högt, men vi finns i alla fall på botten för att ta emot varandra!

Hasta luego, adiós amigos! (Nåt har vi väl lärt oss på 2 dagar ;)




Kommentarer
Postat av: Caroline

Åh, fantastiskt skönt/lättande/uppiggande/glatt (ja, i princip alla positiva adjektiv man kan komma på) att höra att ni lever och att ni gör det bra dessutom! Passa er dock för den där David.. Man vet aldrig vad sånna kan ställa till med! Karlar, du vet.
Klockan är nu i alla fall kvart i sex och det är dags att jobba. Tjoho! Det har börjat redan nu så jag vill inte veta i vilken status nervvraket H. Axelsson kommer vara i eftermiddag..
Meen, som det sägs, Det Löser Sig!
Hasta lavista, baby!

2007-07-06 @ 05:46:13
URL: http://shmerb.blogg.se
Postat av: Moa

Hej my darling!
Stötte på vickan på fifty-rean (faktiskt kan man hitta vad man söker på hemmaplan ibland!) och hon var nojig över att inte ha hört om ni kom fram som ni skulle, vilket givetvis satte grille ri mitt huvud. Var kvarten från att ringa till din mor igår kväll, men somnade på soffan istället (där får man får den kompisen!)
Kul att höra att allt är positivt, än så länge, men passa er! Är början bra blir det oftast sämre! :D nejdå, önskar er all lycka till som bara går och hoppas på en frkvent uppdaterad blogg och kasnke ett litet mejl kan dimpa ner då och då?
digga presenten? :p
mañana es una dia nueva.

2007-07-06 @ 15:05:57
Postat av: Jacke

Fan vad trevligt ni verkar att ha det och verkligen kommer att få! Saknar er ;)

2007-07-07 @ 21:18:03
URL: http://jonssonjakob.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0